Пређи на главни садржај

ПРЕМИЈЕРА МЈУЗИКЛА "ПОВРАТАК У ОЗ" ОМЛАДИНСКО - АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА "ММАСКА" ИЗ СВИЛАЈНЦА ОЧАРАЛА ПУБЛИКУ!

Синоћ је у сали Центра за културу премијерно изведена, како многобројна публика каже очаравајућа представа, мјузикл "Повратак у Оз". Све је било  одмерено испланирано, а велики труд уложила је једна велика група младих ентузијаста што је допринело да мјузикл поприми и професионални карактер.


Текст овог занимљивог мјузикла који наликује на неке од великих Дизнијевих бајки написао је млади песник и писац Стефан Лазаревић који тумачи и лик Страшила. Мјузикл је режирао дипломирани глумац и покретач позоришта Младен Миљковић који у представи тумачи лик Оз-а у изванредном зеленом костиму. 

Важно је поменути све оне без чијег младалачког елана не би било ни ове представе. То су глумци (Анђела Милосављевић, Сара Рајичић, Аница Радовановић, Катарина Крунић, Милан Аћимовић, Стефан Лазаревић и Младен Миљковић), плесачи који су зачинили мјузикл у кореографији Ђурђије Брзановић (Александар Нешковић, Сара и Лара Рајичић, Милена Никодијевић, Петар Илић, Раша Цалић, Ђурђија Брзановић и Александра Радивојевић), музику је урадио Вук Старинац (Волф студио), костиме сашила Живанка Митровић, шминка Марина Милојевић, реквизиту припремила Сара Рајић, сценографију Ана и Маја Марковић, расвету Саша Милановић,  а све организовале Ивана Миловановић и Александра Радивојевић. Мјузикл је најављен плакатима Владана Јовановића, као и насловном нумером "Дуга" коју изводи Тамара Николић, а спот за ову песму припремио је Филип Вићентијевић. Иначе новац за реализацију овог мјузикла обезбедила је Општина Свилајнац. 

ФОТО: ЈЕЛЕНА ДИСИЋ ТОМИЋ

На крају дивне и чаробне вечери иако уморан глумац Младен Миљковић није одбио да са нашим читаоцима подели утиске овог мултимедијалног спектакла:
- Ово је чудо, презадовољан и по први пут поносан на све. Шта да кажем, публика је рекла своје, уживао сам, поносно поклонио њиховим аплаузима који су трајали дуго. Само могу да им се захвалим на томе. Знам да имамо дивну публику, а њима мој велики поклон што су препознали да желимо, да можемо и да хоћемо да их едукујемо, забавимо и одушевимо. Нисам спавао целе вечери одговарао сам драгим људима, на итервјуе који ће ускоро изаћи, али и наравно од узбуђења. Пола године радим на овом спектаклу, активно два месеца са глумцима, обратили смо пажњу на сваки детаљ почевши од костима, где сам свакодневно био у кројачкој радњи Живанке Митровић и спремили смо 15 костима. Затим две недеље у Волф студију Вука Старинца... итд. Хвала свим драгим људима, спомињем их стално. Морам рећи да сам од отварања позоришта прошао и кроз прелепе, али и ружне ствари. Међутим, без коментарисања и оптерећивања наставио са радом и публици пружили ово чудо. И сада вреди борити се за њих и њихове осмехе. Глумци моји......хвала, каже након премијере Младен Миљковић. 








Представа ће бити извођена у Свилајнцу до јуна, али су у плану и остали градови. Ови млади ентузијасти упоредно крећу да припремају нову представу чија је премијера заказана за јун. 

КОМЕНТАРИ ОДУШЕВЉЕНЕ ПУБЛИКЕ

 
Осећања након синоћње премијере била су помешана. Деца су била веома срећна што су имала прилике да погледају овај мјузикл, а њихови родитељи су се на кратко вратили у детињство, о томе сведоче и неки од коментара. 

Ја немам речи за овај успех и веруј, пробудили сте сузе радоснице у мојој души. Хвала вам....Све похвале, све честитке, све најлепше у времену пред тобом (Данијела Ђурић)  


Вечерас сам препоносна и дигнуте главе аплаудирала мом Макију на свему што је успео и допринео нашем малом граду. Младене, смејала сам се, плакала и срце ми је играло заједно са тобом. (Марија Милићевић) 


Каква представа, СПЕКТАКЛ! Невероватан таленат младих глумаца. Свака вам част. Нађа и Лана су пуне утисака причају о Страшилу, Лаву, Дороти, принцезама и вештици, а то је код деце увек мерило да је представа успела (Лана ми није опростила што се није сликала са лавом, чекамо репризу). Браво људи. П.С. А и ми мало старији смо се супер провели. (Векослав Зајић)


Н.Р./фото: ДЕЈАН ЈЕВРЕМОВИЋ







Коментари

Популарни постови са овог блога

ДЕЦА ИЗ СТЕЊЕВЦА: ИГРАЈУ ФОЛКЛОР, ПРАВЕ ЛИМУНАДУ И ПАЛАЧИНКЕ

 ЧЛАНОВИ КУД-А "РЕСАВА"  ПРИПРЕМАЛИ ЛИМУНАДА И ПАЛАЧИНКЕ НА ТУРНИРУ  Да нису само добри играчи, већ и иницијатори недавно су показали чланови КУД-а "Ресава" из Стењевца. Они су припремали и продавали лимунаду и палачинке на сеоском турниру и тако у буџет свог друштва донирали 40.000 динара. Поред дружења које није изостало неки од њих су научили да чак и испеку палачинке, каже Кристина Стаматовић уметнички руководилац овог ансамбла. 

ФУДБАЛЕРИ "РУДАРА" ИЗ ПЛАЖАНА: НИЖУ УСПЕХЕ И ПРОМОВИШУ ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ ЖИВОТА

На "Станојевом чаиру" и "Живиној ливади" у Плажану фудбал је почео да се игра давно, а тек од 1952. када је фудбалско друштво озваничено именом "Рудар" захваљујући руднику "Морава" који је радио у селу ова игра постаје једна од обавезних споредних ствари у селу. Деценијама су стасавале нове генерације и низали се успеси.  Победнички пехар    Златно индустријско доба је прошло, млади из села све више одлазе, али фудбал и фудбалска утакмица та важна смотра у Плажану и данас остаје празник, када се на фудбалском игралишту скупи и младо и старо да ужива у спектаклу и подржи свој "Рудар".  А како и не би када млади људи ентузијасти углавном из овог села свакодневно истрајавају да клуб опстане, ниже успехе и промовише здраве стилове живота. О ранијим успесима клуба може се све прочитати у књизи Стојадина Томића "Фудбал у Горњој Ресави", а о успеху у претходној сезони и пласману у Поморавско окружну лигу, разговарали смо са једним од

"МЕДВЕЂА НА ДЛАНУ" САБОР ОКУПИО ФОЛКЛОРЦЕ ИЗ ТРИ МЕДВЕЂЕ

  У Медвеђи код Деспотовца одржан је фолклорни сабор „Медвеђа на длану“ у организацији КУД-а „Светозар Марковић“. Окупили су се фолклорци из Сладаје, Стењевца, Четережа као и из две братске Медвеђе, Градски хор Центра за културу у Деспотовцу и вокални солиста на саксофону Стефан Дугалић из Глоговца.  Након свечаног дефилеа кроз село, одржано је надметање у народним играма попут грижења јабуке, ношења јаја у кашики и круњења кукуруза. У току вечери приказан је богат фолклорно – музички програм, а у такмичњу за најлепши пар проглашени су брат и сестра Димитријевић из Сладаје. „ Ми смо презадовољни манифестацијом којој је присуствовао велики број учесника и посетилаца, а следеће године планирамо да сабор подигнемо на виши ниво “, каже Саша Николић, председник и уметнички руководилац сеоског ансамбла основаног пре више од седам деценија, чији чланови и данас поносно чувају игру предака и саборовање. Фото:приватна архива