Пређи на главни садржај

ТРЕЋИ БОЖИЋНИ ТУРНИР У ДЕСПОТОВЦУ

У ДЕСПОТОВЦУ 

ОДРЖАН БОЖИЋНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ



Већ традиционално,  у Деспотовцу је у организацији Канцеларије за младе и Туристичко-спортске организације одржан Трећи Божићни турнир у малом фудбалу. На овом турниру је учествовао велики број екипа из већине Месних заједница општине Деспотовац. 


 У категорији пионира екипа из Буковца, однела је прво место победом над екипом из Сладаје којој је припало друго место, док је екипа Деспотовац 1 освојила треће место.
У категорији сениора екипу из Ресавице у финалу победила је екипа Деспотовац 1 која је освојила прво место, док је екипа Плажане 2 заузела треће место. На турниру завршног дана директорка ТСО Ана Богдановић доделила је награде и у појединачним категоријама, за најбољег стрелца, играча и голмана. 

Екипа сениора из Деспотовца најбоља на турниру

 За најбољег стрелца у категорији пионира  проглашен је Милош Рајић из Стрмостена, а код сениора Стефан Стојановић из екипе Деспотовац 1. Најбољи играч у категорији пионира је Душан Стојановић из Буковца, а сениора Стефан Милутиновић из Плажана. За најбољег голмана у категорији пионира проглашен је Милош Максимовић из екипе Деспотовац 1, а сениора Саша Петровић из Ресавице. Председник СО Деспотовац Ненад Јовановић је истакао да је турнир полако већ постао традиционалан и да наредне године очекује још више екипа. 
И сениори  из Плажана успешни на турниру

Координатор КЗМ Ненад Божић је истакао да је задовољан о р г а н и з а ц и ј о м , п о с е ћ е н о ш ћ у , з а и н т е р с о в а н о- -ш ћ у најмлађих за турнир.

Координатор КЗМ  задовољан одржаним турниром



Турнир је у сваком смислу успео, што говори да је било 36 екипа. Захвалио бих се пре свега свом колективу на подршци и својим колегама који су несебично свако вече учествовали у реализацији турнира. Наравно да има пропуста али ћемо се трудити да их исправимо и да обогатимо садржај. Још једном хвала свима који су помогли у организацији овог по мени врло значајног спортског догађаја, каже Божић.





Коментари

Популарни постови са овог блога

ДЕЦА ИЗ СТЕЊЕВЦА: ИГРАЈУ ФОЛКЛОР, ПРАВЕ ЛИМУНАДУ И ПАЛАЧИНКЕ

 ЧЛАНОВИ КУД-А "РЕСАВА"  ПРИПРЕМАЛИ ЛИМУНАДА И ПАЛАЧИНКЕ НА ТУРНИРУ  Да нису само добри играчи, већ и иницијатори недавно су показали чланови КУД-а "Ресава" из Стењевца. Они су припремали и продавали лимунаду и палачинке на сеоском турниру и тако у буџет свог друштва донирали 40.000 динара. Поред дружења које није изостало неки од њих су научили да чак и испеку палачинке, каже Кристина Стаматовић уметнички руководилац овог ансамбла. 

ФУДБАЛЕРИ "РУДАРА" ИЗ ПЛАЖАНА: НИЖУ УСПЕХЕ И ПРОМОВИШУ ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ ЖИВОТА

На "Станојевом чаиру" и "Живиној ливади" у Плажану фудбал је почео да се игра давно, а тек од 1952. када је фудбалско друштво озваничено именом "Рудар" захваљујући руднику "Морава" који је радио у селу ова игра постаје једна од обавезних споредних ствари у селу. Деценијама су стасавале нове генерације и низали се успеси.  Победнички пехар    Златно индустријско доба је прошло, млади из села све више одлазе, али фудбал и фудбалска утакмица та важна смотра у Плажану и данас остаје празник, када се на фудбалском игралишту скупи и младо и старо да ужива у спектаклу и подржи свој "Рудар".  А како и не би када млади људи ентузијасти углавном из овог села свакодневно истрајавају да клуб опстане, ниже успехе и промовише здраве стилове живота. О ранијим успесима клуба може се све прочитати у књизи Стојадина Томића "Фудбал у Горњој Ресави", а о успеху у претходној сезони и пласману у Поморавско окружну лигу, разговарали смо са једним од

"МЕДВЕЂА НА ДЛАНУ" САБОР ОКУПИО ФОЛКЛОРЦЕ ИЗ ТРИ МЕДВЕЂЕ

  У Медвеђи код Деспотовца одржан је фолклорни сабор „Медвеђа на длану“ у организацији КУД-а „Светозар Марковић“. Окупили су се фолклорци из Сладаје, Стењевца, Четережа као и из две братске Медвеђе, Градски хор Центра за културу у Деспотовцу и вокални солиста на саксофону Стефан Дугалић из Глоговца.  Након свечаног дефилеа кроз село, одржано је надметање у народним играма попут грижења јабуке, ношења јаја у кашики и круњења кукуруза. У току вечери приказан је богат фолклорно – музички програм, а у такмичњу за најлепши пар проглашени су брат и сестра Димитријевић из Сладаје. „ Ми смо презадовољни манифестацијом којој је присуствовао велики број учесника и посетилаца, а следеће године планирамо да сабор подигнемо на виши ниво “, каже Саша Николић, председник и уметнички руководилац сеоског ансамбла основаног пре више од седам деценија, чији чланови и данас поносно чувају игру предака и саборовање. Фото:приватна архива