Пређи на главни садржај

НАША ОКОЛИНА/СВИЛАЈНАЦ


У Свилајнцу премијерно изведена  хуманитарна представа

„Новогодишња чаролија“

Прикупљена велика количина слаткиша 


У понедељак је у Центру за културу у Свилајнцу премијерно изведена представа Драмског студија "Маска" и Канцеларије за младе "Новогодишња чаролија". Представа је реализована као пројекат који је одобрен на конкурсу "Млади су закон" који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије. Задатак представа је да се сакупе слаткиши и играчке од којих ће се правити пакетићи за децу из социјално угрожених породица. 



Након представе посетили смо глумца Младена Миљковића који је и редитељ представе и замолили га да нам изнесе своје утиске након дуго припремане премијере и неким новим пројектима које припремају. 
Веома сам срећан и испуњен. Поносан сам на своје младе  и талентоване глумце, на људе из организације Канцеларије за младе, Ивану Миловановић и Сандру Радивојевић, и на сам студио "Маска" који једини у општини ради у континуитету. Представу смо припремали од септембра, пошто сам дипломирао глуму, није лако режирати, осмислити  сценографију, костиме и све остале ситнице, али се трудим. Видео сам да су и глумци задовољни што су и они део ове велике хумантирне представе и што су својом игром задовољили очекивања публике  и задовољиће децу из социјално угрожених породица. Овом приликом бих се захвалио дивним глумцима и истакао бих да је ово било њихово вече, прича Младен.




У представи су играли млади глумци из Свилајнца: Анђела Новичић у улози девојчице, Стефан Лазаревић песник као Деда Мраз, а у улогама три патуљка Тиће, Миће и Киће нашли су се глумци којих се сећамо из представе "Зелена планета" Катарина Крунић, Милан Аћимовић и Аница Радивојевић.




  Младен се захвалио и многобројној публици која је подржала акцију и погледала представу

Захвалио бих се публици и истакао бих да је сала била крцата, око тристотине људи је присуствовало и да смо прикупили велику количину слаткиша. Публика је одушевљена како акцијом тако и представом. По први пут су се коцкице сложиле те им се допада и костим. Костим за представу урадила је Живанка Митровић, а маске Мира Миловановић "Instyle", прича Младен о реакцијама публике.


 Екипа ове занимљиве и хумане представе  вредно  припрема 

следеће играње, а у плану су каже Младен и неки нови пројекти.
Представу ћемо играти још неколико пута до Нове године, како бисмо прикупили још слактиша, а онда ћемо јавно показати колико смо сакупили слаткиша. Додао бих и да се трудимо да нам свака представа буде боља од претходне, јесте напорно, али је лепо. Желим свима срећну и успешну Нову годину, каже Младен.



Ова четврта година Драмског студија "Маска" успешно се заокружује овим пројектом, а за наредну годину Младен најављује оснивање Омладинског позоришта, а аудиција ће се одржати већ у фебруару.


                                             ПГ/ фото: Младен Миљковић


ОБАВЕШТЕЊЕ

 
НАРЕДНА ИГРАЊА ПРЕДСТАВЕ

 "НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА" 

23.12.2015. О.Ш. КУШИЉЕВО  У 13 ЧАСОВА.

28.12.2015. ВРТИЋ У СВИЛАЈНЦУ У 17:30 ЧАСОВА

 УМЕСТО КАРАТА ПОНЕСИТЕ СЛАТКИШЕ!


Коментари

  1. Hvala Vam sto ste uz nas i sto pratite svaki nas korak. Do sledeceg vidjenja vasa ,,MMaska,, pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ДЕЦА ИЗ СТЕЊЕВЦА: ИГРАЈУ ФОЛКЛОР, ПРАВЕ ЛИМУНАДУ И ПАЛАЧИНКЕ

 ЧЛАНОВИ КУД-А "РЕСАВА"  ПРИПРЕМАЛИ ЛИМУНАДА И ПАЛАЧИНКЕ НА ТУРНИРУ  Да нису само добри играчи, већ и иницијатори недавно су показали чланови КУД-а "Ресава" из Стењевца. Они су припремали и продавали лимунаду и палачинке на сеоском турниру и тако у буџет свог друштва донирали 40.000 динара. Поред дружења које није изостало неки од њих су научили да чак и испеку палачинке, каже Кристина Стаматовић уметнички руководилац овог ансамбла. 

ФУДБАЛЕРИ "РУДАРА" ИЗ ПЛАЖАНА: НИЖУ УСПЕХЕ И ПРОМОВИШУ ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ ЖИВОТА

На "Станојевом чаиру" и "Живиној ливади" у Плажану фудбал је почео да се игра давно, а тек од 1952. када је фудбалско друштво озваничено именом "Рудар" захваљујући руднику "Морава" који је радио у селу ова игра постаје једна од обавезних споредних ствари у селу. Деценијама су стасавале нове генерације и низали се успеси.  Победнички пехар    Златно индустријско доба је прошло, млади из села све више одлазе, али фудбал и фудбалска утакмица та важна смотра у Плажану и данас остаје празник, када се на фудбалском игралишту скупи и младо и старо да ужива у спектаклу и подржи свој "Рудар".  А како и не би када млади људи ентузијасти углавном из овог села свакодневно истрајавају да клуб опстане, ниже успехе и промовише здраве стилове живота. О ранијим успесима клуба може се све прочитати у књизи Стојадина Томића "Фудбал у Горњој Ресави", а о успеху у претходној сезони и пласману у Поморавско окружну лигу, разговарали смо са једним од

"МЕДВЕЂА НА ДЛАНУ" САБОР ОКУПИО ФОЛКЛОРЦЕ ИЗ ТРИ МЕДВЕЂЕ

  У Медвеђи код Деспотовца одржан је фолклорни сабор „Медвеђа на длану“ у организацији КУД-а „Светозар Марковић“. Окупили су се фолклорци из Сладаје, Стењевца, Четережа као и из две братске Медвеђе, Градски хор Центра за културу у Деспотовцу и вокални солиста на саксофону Стефан Дугалић из Глоговца.  Након свечаног дефилеа кроз село, одржано је надметање у народним играма попут грижења јабуке, ношења јаја у кашики и круњења кукуруза. У току вечери приказан је богат фолклорно – музички програм, а у такмичњу за најлепши пар проглашени су брат и сестра Димитријевић из Сладаје. „ Ми смо презадовољни манифестацијом којој је присуствовао велики број учесника и посетилаца, а следеће године планирамо да сабор подигнемо на виши ниво “, каже Саша Николић, председник и уметнички руководилац сеоског ансамбла основаног пре више од седам деценија, чији чланови и данас поносно чувају игру предака и саборовање. Фото:приватна архива