Пређи на главни садржај

ОСМИ МОТО СКУП У ДЕСПОТОВЦУ- МЕЂУ ПОСЕЋЕНИЈИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА У ОПШТИНИ!

У организацији Мото клуба "Ресава" из Деспотовца, одржан Осми мото скуп, који је како кажу организатори сваке године све посећенији. 

ФОТО:МК "РЕСАВА"

Иако је киша претила да првог дана  поквари овај јединствени догађај у Горњој Ресави, није јој успело. Тако да је како организатори кажу овогодишњи догађај прошао без проблема, а пратио га је и велики број учесника, како из земље, тако и из целог региона. 
ФОТО:МК"РЕСАВА"
-Идеја се родила још 2009. године када је основан клуб и тада је одржан први мото скуп. Као и сваке године организација је била на високом нивоу. Киша нас је мало пореметила, али упркос томе дошли су бајкери из целе земље и целог региона- кажу организатори.

ФОТО:МК "РЕСАВА"
Велику подршку манифестација је добила од Општине Деспотовац, али и од многобројних спонзора. 
Манифестација је свечано отворена у петак 15. јула, доласком гостију и рок концертима.

ФОТО:МК "РЕСАВА"
Другог дана гости су имали прилике да виде историјске и природне лепоте које општина Деспотовац има. У поподневним часовима грмљавина кроз главну улицу општине Деспотовац, није означила почетак кише, већ дефилеа снажних двоточкаша. На Фазанерији у Деспотовцу, већ по традицији одржане су и бајкерске игре. 
- Ту спадају игре попут вучења конпца, обарање руку, бацање гуме, спора вожња где су баш деца показала да су прави бајкери и да знају да возе- објашњавају из организације. 

ФОТО: МОТО КЛУБ "РЕСАВА"

Друго вече концерта поред "Voodoo child", "Helss Riders", пратио је и наступ групе "Ortodox Celts", који су запалили атмосферу међу више од хиљаду људи .

ФОТО: НОВА РЕСАВА/ИВАН РАДОШЕВИЋ

За крај један од организатора нам је кроз смех открио шта се планира за следећу годину.
-Планирамо да оженимо још неке чланове клуба, пошто још нису, како бисмо повећали број деце на следећем мото скупу- каже он. 
ФОТО: НОВА РЕСАВА/ ИВАН РАДОШЕВИЋ

Број људи на овом догађају и ентузијазам организатора јасно показују да ће ова манифестација наставити да живи и да ће заузимати све значајније место на туристичкој понуди општине Деспотовац у годинама које долазе. 


Н.Р.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ДЕЦА ИЗ СТЕЊЕВЦА: ИГРАЈУ ФОЛКЛОР, ПРАВЕ ЛИМУНАДУ И ПАЛАЧИНКЕ

 ЧЛАНОВИ КУД-А "РЕСАВА"  ПРИПРЕМАЛИ ЛИМУНАДА И ПАЛАЧИНКЕ НА ТУРНИРУ  Да нису само добри играчи, већ и иницијатори недавно су показали чланови КУД-а "Ресава" из Стењевца. Они су припремали и продавали лимунаду и палачинке на сеоском турниру и тако у буџет свог друштва донирали 40.000 динара. Поред дружења које није изостало неки од њих су научили да чак и испеку палачинке, каже Кристина Стаматовић уметнички руководилац овог ансамбла. 

ФУДБАЛЕРИ "РУДАРА" ИЗ ПЛАЖАНА: НИЖУ УСПЕХЕ И ПРОМОВИШУ ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ ЖИВОТА

На "Станојевом чаиру" и "Живиној ливади" у Плажану фудбал је почео да се игра давно, а тек од 1952. када је фудбалско друштво озваничено именом "Рудар" захваљујући руднику "Морава" који је радио у селу ова игра постаје једна од обавезних споредних ствари у селу. Деценијама су стасавале нове генерације и низали се успеси.  Победнички пехар    Златно индустријско доба је прошло, млади из села све више одлазе, али фудбал и фудбалска утакмица та важна смотра у Плажану и данас остаје празник, када се на фудбалском игралишту скупи и младо и старо да ужива у спектаклу и подржи свој "Рудар".  А како и не би када млади људи ентузијасти углавном из овог села свакодневно истрајавају да клуб опстане, ниже успехе и промовише здраве стилове живота. О ранијим успесима клуба може се све прочитати у књизи Стојадина Томића "Фудбал у Горњој Ресави", а о успеху у претходној сезони и пласману у Поморавско окружну лигу, разговарали смо са једним од

"МЕДВЕЂА НА ДЛАНУ" САБОР ОКУПИО ФОЛКЛОРЦЕ ИЗ ТРИ МЕДВЕЂЕ

  У Медвеђи код Деспотовца одржан је фолклорни сабор „Медвеђа на длану“ у организацији КУД-а „Светозар Марковић“. Окупили су се фолклорци из Сладаје, Стењевца, Четережа као и из две братске Медвеђе, Градски хор Центра за културу у Деспотовцу и вокални солиста на саксофону Стефан Дугалић из Глоговца.  Након свечаног дефилеа кроз село, одржано је надметање у народним играма попут грижења јабуке, ношења јаја у кашики и круњења кукуруза. У току вечери приказан је богат фолклорно – музички програм, а у такмичњу за најлепши пар проглашени су брат и сестра Димитријевић из Сладаје. „ Ми смо презадовољни манифестацијом којој је присуствовао велики број учесника и посетилаца, а следеће године планирамо да сабор подигнемо на виши ниво “, каже Саша Николић, председник и уметнички руководилац сеоског ансамбла основаног пре више од седам деценија, чији чланови и данас поносно чувају игру предака и саборовање. Фото:приватна архива