Пређи на главни садржај

ШТА СУ РЕКЛИ О ИЗЛОЖБИ ГОРАНА МАРЈАНОВИЋА?

Велико интересовање за изложбу минијатурних скулптура од графитних оловака, резултирало је и веома позитивним коментарима. Коментаре изложбе дали су након посете и заменик председника општине Деспотовац Ненад Јовановић, ресавски сликар Томислав Вељковић, као и директорка Центра за културу Влатка Миленковић.


Заменик председника општине Деспотовац, Ненад Јовановић, честитао је младом аутору, на овом пионирском подухвату у Ресави. 
-Ово је изузетно редак облик стваралаштва и требамо бити поносни што имамо једног младог, амбициозног и у овом правцу орјентисаног уметника- прокоментарисао је он. 
Ресавски сликар Томислав Вељковић који се последњих година озбиљније бави сликањем, казао је да ова изложба треба бити представљена у свим светским центрима. 
-Изложба је предивна, и ја сам више него одушевљен. Импресија коју носим је да имамо људе за које нисмо ни знали, који су дивни ствараоци и самим тим што је направио овако нешто. Важно је и што је изложба и изрекламирана путем друштвених мрежа. Сама посета показује да је изложба врло садржајна и могла би у свим светским центрима са поносом да се представи- каже он.
Додаје и да ентузијазам признатог Војислава Јакића, не може да се упореди са ентузијазмог овог младог ствараоца. 
- То су неупоредиве ствари. Зато што је Војислав Јакић превише лутао, а овај млади човек, је вредан и он прати један правац и не расплињује се
Оцену изложбе дала је и ликовна уметница и директорка Центра за културу Влатка Миленковић.

-Идеја је потекла од самог аутора, који нас је позвао и питао да се организује ова изложба. Пошто смо ми отворени за сарадњу са уметницима из наше општине, да изађемо у сусрет. Без обзира на активности које ми имамо, омогућимо младим неафирмисаним уметницима да макар у свом месту покажу своје стваралаштво. 
Када сам видела скулптуре, веома сам се изненадила. Нисам веровала да на овако минијатурном простору може да се изрезбари лик човека и да се јасно види око, образ, брада, облик главе, облик лица, коса, то је заиста нешто невероватно. Волела бих да овај младић има успеха у животу и стварању и да нађе своје место под уметничким небом, да се даље остварује као уметник, јер је врло даровит, млад човек. 
Што се тиче публике, веома сам задовољна и морам да истакнем да је ово најспосећенија изложба у овој години. Такође је лепо видети, да суграђани свог суграђанина подржавају, што немамо често прилике - каже она. 

М.МИРКОВИЋ/ФОТО: И.РАДОШЕВИЋ

Коментари

Популарни постови са овог блога

ДЕЦА ИЗ СТЕЊЕВЦА: ИГРАЈУ ФОЛКЛОР, ПРАВЕ ЛИМУНАДУ И ПАЛАЧИНКЕ

 ЧЛАНОВИ КУД-А "РЕСАВА"  ПРИПРЕМАЛИ ЛИМУНАДА И ПАЛАЧИНКЕ НА ТУРНИРУ  Да нису само добри играчи, већ и иницијатори недавно су показали чланови КУД-а "Ресава" из Стењевца. Они су припремали и продавали лимунаду и палачинке на сеоском турниру и тако у буџет свог друштва донирали 40.000 динара. Поред дружења које није изостало неки од њих су научили да чак и испеку палачинке, каже Кристина Стаматовић уметнички руководилац овог ансамбла. 

ФУДБАЛЕРИ "РУДАРА" ИЗ ПЛАЖАНА: НИЖУ УСПЕХЕ И ПРОМОВИШУ ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ ЖИВОТА

На "Станојевом чаиру" и "Живиној ливади" у Плажану фудбал је почео да се игра давно, а тек од 1952. када је фудбалско друштво озваничено именом "Рудар" захваљујући руднику "Морава" који је радио у селу ова игра постаје једна од обавезних споредних ствари у селу. Деценијама су стасавале нове генерације и низали се успеси.  Победнички пехар    Златно индустријско доба је прошло, млади из села све више одлазе, али фудбал и фудбалска утакмица та важна смотра у Плажану и данас остаје празник, када се на фудбалском игралишту скупи и младо и старо да ужива у спектаклу и подржи свој "Рудар".  А како и не би када млади људи ентузијасти углавном из овог села свакодневно истрајавају да клуб опстане, ниже успехе и промовише здраве стилове живота. О ранијим успесима клуба може се све прочитати у књизи Стојадина Томића "Фудбал у Горњој Ресави", а о успеху у претходној сезони и пласману у Поморавско окружну лигу, разговарали смо са једним од

"МЕДВЕЂА НА ДЛАНУ" САБОР ОКУПИО ФОЛКЛОРЦЕ ИЗ ТРИ МЕДВЕЂЕ

  У Медвеђи код Деспотовца одржан је фолклорни сабор „Медвеђа на длану“ у организацији КУД-а „Светозар Марковић“. Окупили су се фолклорци из Сладаје, Стењевца, Четережа као и из две братске Медвеђе, Градски хор Центра за културу у Деспотовцу и вокални солиста на саксофону Стефан Дугалић из Глоговца.  Након свечаног дефилеа кроз село, одржано је надметање у народним играма попут грижења јабуке, ношења јаја у кашики и круњења кукуруза. У току вечери приказан је богат фолклорно – музички програм, а у такмичњу за најлепши пар проглашени су брат и сестра Димитријевић из Сладаје. „ Ми смо презадовољни манифестацијом којој је присуствовао велики број учесника и посетилаца, а следеће године планирамо да сабор подигнемо на виши ниво “, каже Саша Николић, председник и уметнички руководилац сеоског ансамбла основаног пре више од седам деценија, чији чланови и данас поносно чувају игру предака и саборовање. Фото:приватна архива