Пређи на главни садржај

СУТРА У СВИЛАЈНЦУ: ПРОМОЦИЈА ПРВЕ ЗБИРКЕ СТЕФАНА ЛАЗАРЕВИЋА "ИЗ ДУБИНЕ"!

Сутра у 20 часова у Центру за културу у Свилајнцу у организацији Омладинско - аматерског позоришта "ММаска" и "Ресавске библиотеке" биће организована промоција прве збирке песама "Из Дубине"  младог писца, песника и глумца Стефана Лазаревића из Свилајнца. 



Стефан је за ову прилику окупио све своје пријатеље који су му помогли да припреми пригодан духовно - уметнички програм. 
То су поред аутора,  уредник и рецезент збирке, професорка и библиотекар Оливера Мијаиловић, као и глумци Омладинско - аматерског позоришта, гитариста Петар Илић и Етно - певачка група "Поклич" која ће како је Стефан рекао наступити у мешовитом саставу и извести песме са свог репертоара.

 Сви ће они казивати оно што долази из дубине, срца, што није површно и што се новцем не може купити нити надоместити. 
Збирка ће моћи да се купи по цени од 250, 00 динара, а новац од прихода ићи ће у хуманитарне сврхе.


ФОТО: ФАЦЕБООК, С.Лазаревић

Стефан Вас очекује на промоцији и поручује да је ова књига која извире "Из Дубине" његовог стваралачког бића, настала са жељом да свет буде боље место.

Прочитајте раније текстове о Стефану Лазаревићу: 

Шта се крије у збирци песама "Из Дубине" Стефана Лазаревића!
СТЕФАН ЈЕ НАПИСАО И ГЛУМИО У ПРЕДСТАВИ ОМЛАДИНСКО - АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА "ПОВРАТАК У ОЗ"!
У СВИЛАЈНЦУ ОСНОВАНО ОМЛАДИНСКО - АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ "ММАСКА"!
ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА "НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА" ДРАМСКОГ СТУДИЈА "ММАСКА"!

Коментари

Популарни постови са овог блога

ДЕЦА ИЗ СТЕЊЕВЦА: ИГРАЈУ ФОЛКЛОР, ПРАВЕ ЛИМУНАДУ И ПАЛАЧИНКЕ

 ЧЛАНОВИ КУД-А "РЕСАВА"  ПРИПРЕМАЛИ ЛИМУНАДА И ПАЛАЧИНКЕ НА ТУРНИРУ  Да нису само добри играчи, већ и иницијатори недавно су показали чланови КУД-а "Ресава" из Стењевца. Они су припремали и продавали лимунаду и палачинке на сеоском турниру и тако у буџет свог друштва донирали 40.000 динара. Поред дружења које није изостало неки од њих су научили да чак и испеку палачинке, каже Кристина Стаматовић уметнички руководилац овог ансамбла. 

ФУДБАЛЕРИ "РУДАРА" ИЗ ПЛАЖАНА: НИЖУ УСПЕХЕ И ПРОМОВИШУ ЗДРАВЕ СТИЛОВЕ ЖИВОТА

На "Станојевом чаиру" и "Живиној ливади" у Плажану фудбал је почео да се игра давно, а тек од 1952. када је фудбалско друштво озваничено именом "Рудар" захваљујући руднику "Морава" који је радио у селу ова игра постаје једна од обавезних споредних ствари у селу. Деценијама су стасавале нове генерације и низали се успеси.  Победнички пехар    Златно индустријско доба је прошло, млади из села све више одлазе, али фудбал и фудбалска утакмица та важна смотра у Плажану и данас остаје празник, када се на фудбалском игралишту скупи и младо и старо да ужива у спектаклу и подржи свој "Рудар".  А како и не би када млади људи ентузијасти углавном из овог села свакодневно истрајавају да клуб опстане, ниже успехе и промовише здраве стилове живота. О ранијим успесима клуба може се све прочитати у књизи Стојадина Томића "Фудбал у Горњој Ресави", а о успеху у претходној сезони и пласману у Поморавско окружну лигу, разговарали смо са једним од

"МЕДВЕЂА НА ДЛАНУ" САБОР ОКУПИО ФОЛКЛОРЦЕ ИЗ ТРИ МЕДВЕЂЕ

  У Медвеђи код Деспотовца одржан је фолклорни сабор „Медвеђа на длану“ у организацији КУД-а „Светозар Марковић“. Окупили су се фолклорци из Сладаје, Стењевца, Четережа као и из две братске Медвеђе, Градски хор Центра за културу у Деспотовцу и вокални солиста на саксофону Стефан Дугалић из Глоговца.  Након свечаног дефилеа кроз село, одржано је надметање у народним играма попут грижења јабуке, ношења јаја у кашики и круњења кукуруза. У току вечери приказан је богат фолклорно – музички програм, а у такмичњу за најлепши пар проглашени су брат и сестра Димитријевић из Сладаје. „ Ми смо презадовољни манифестацијом којој је присуствовао велики број учесника и посетилаца, а следеће године планирамо да сабор подигнемо на виши ниво “, каже Саша Николић, председник и уметнички руководилац сеоског ансамбла основаног пре више од седам деценија, чији чланови и данас поносно чувају игру предака и саборовање. Фото:приватна архива